Zeytinyağının çok düşük asitli olması yağın lezzetinin mi bir göstergesidir ?

Zeytinyağının düşük asitli olması Lezzetinin bir göstergesi mi ?

Zeytinyağının çok düşük asitli olması yağın lezzetinin mi bir göstergesidir ?

Zeytinyağı asit oranı zeytinin kalitesini belirleyen en önemli faktörlerin başında gelir. Ancak Damak tadı her şeyden önemlidir. en iyi saf kaliteli natürel doğal zeytin yağı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki lezzet kişiden kişi ye göre farklılıklar gösteren göreceli bir konudur.

Kimine çok lezzetli gelen bir yiyecek ya da içecek, bir diğerine çok yavan gelebilir.   En lezzetli şey, yerken size en çok keyif verendir.  Zeytinyağı içinde bu geçerlidir, eğer siz bir zeytinyağı tadım uzmanı değil iseniz, sizin için en iyi zeytinyağı, tattığınızda en çok beğendiğiniz zeytinyağıdır.

Zeytinyağının çok düşük asitli olması yağın lezzetinin mi bir göstergesidir ?
Zeytinyağının çok düşük asitli olması yağın lezzetinin mi bir göstergesidir ?

Yağın içerisindeki asit oranı,  zeytinyağının kalitesini belirleyen önemli bir faktör olmakla beraber, kesinlikle asit oranı düştükçe yağın kalitesi artar diye bir tez ortaya atılamaz. Örneğin 0,8 asit bir yağın nefaseti( aroması ),0,3 asit başka bir zeytinyağından daha yoğun olabilir.

Özetle, asit değerleri birbirinden farklı iki zeytinyağından, asitlik derecesi yüksek olanın aromatik bileşenleri, asitliği çok daha düşük olan zeytinyağından daha fazla olabilir.

 

Gemlik'te Zeytin Ekonomisi ve rekolte

Gemlik Zeytin ve Zeytin Yağı Satışı

Spread the love
  • Yum

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.