Zeytinyağını nasıl saklamalı : Isı ve ışık zeytinyağının düşmanlarıdır. Zeytinyağı farklı kokulardan da çok çabuk etkilenip bozulabilir. Zeytinyağı ışık almayan, serin ve kokusuz bir ortamda cam, seramik veya teneke kutularda saklanabilir. Uygun koşullarda 5 yıl saklanabilse de en iyisi 2 yılda tüketilmesidir.
Zeytinyağı Nasıl Saklanır?
Işık, sıcaklık, hava ve zaman gibi etmenlerden zeytinyağı etkilenmektedir. Zeytinyağını saklamanın en ideal yolu nem olmayan, oda sıcaklığında, ağzı sıkı bir şekilde kapalı olarak, teneke, seramik ya da cam kutularda saklanmalıdır.
Oda ya da bulunduğu yani saklandığı ortam sıcaklığı 14 derece civarında olmalıdır. Zeytinyağı metal ya da plastik kaplara saklanmamalıdır. Ayrıca zeytinyağı buzdolabında da saklanmamalıdır.

Zeytinyağı kendine has tat, koku, renk ve aromaya sahip bitkisel yağlardan biridir.
Zeytinyağlarını son tüketim tarihine kadar, bu özelliklerini kaybetmeden uygun bir şekilde saklamamız için nelere dikkat etmeliyiz?
Zeytinyağı ışık, hava, sıcak ve zaman faktörlerinden olumsuz etkilenir. Ayrıca, muhafaza edilen ambalaj şekli de önemlidir.