Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağını nasıl saklamalı : Isı ve ışık zeytinyağının düşmanlarıdır.  Zeytinyağı farklı kokulardan da çok çabuk etkilenip bozulabilir. Zeytinyağı ışık almayan, serin ve kokusuz bir ortamda cam, seramik veya teneke kutularda saklanabilir. Uygun koşullarda 5 yıl saklanabilse de en iyisi 2 yılda tüketilmesidir.

Zeytinyağı Nasıl Saklanır?

Işık, sıcaklık, hava ve zaman gibi etmenlerden zeytinyağı etkilenmektedir. Zeytinyağını saklamanın en ideal yolu nem olmayan, oda sıcaklığında, ağzı sıkı bir şekilde kapalı olarak, teneke, seramik ya da cam kutularda saklanmalıdır.

Oda ya da bulunduğu yani saklandığı ortam sıcaklığı 14 derece civarında olmalıdır. Zeytinyağı metal ya da plastik kaplara saklanmamalıdır. Ayrıca zeytinyağı buzdolabında da saklanmamalıdır.

Zeytinyağını nasıl saklamalı ?
Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağı kendine has tat, koku, renk  ve aromaya sahip bitkisel yağlardan biridir.

Zeytinyağlarını son tüketim tarihine kadar, bu özelliklerini kaybetmeden uygun bir şekilde saklamamız için nelere dikkat etmeliyiz?

Zeytinyağı  ışık, hava, sıcak ve zaman faktörlerinden  olumsuz etkilenir. Ayrıca, muhafaza edilen ambalaj şekli de önemlidir.

 

Gemlik'te Zeytin Ekonomisi ve rekolte

Gemlik Zeytin ve Zeytin Yağı Satışı

Spread the love
  • Yum

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.