Anasayfa / Gemlik Zeytinyağı (sayfa 2)

Gemlik Zeytinyağı

Gemlik Zeytinyağı ve çeşitleri, zeytinyağı fiyatları ve zeytinyağı çeşitlerini öğrenebileceğiniz web sitemizde sızma, soğuk sıkım, taş baskı, erken hasat, ayvalık, gemlik, riviera özellikleriyle naturel organik özgün saf iyi ve hakiki zeytinyağı

Natürel sızma zeytinyağı (Extra virgin olive oil)

Natürel sızma zeytinyağı

Natürel sızma zeytinyağı (Extra virgin olive oil) Natürel Sızma Zeytinyağı asit oranı en düşük ve kaliteli zeytinyağı çeşididir.  Natürel Sızma Zeytinyağı, dalından silkim ile düşürlen zeytinlerin 4 saat içerisinde, 27 derecenin altındaki ısılarda mekanik  işlemlerle sıkılmasıyla üretilen yağlardır. Üretildiği gibi başka bir işleme gerek kalmadan doğrudan tüketilebilirler.  Natürel sızma zeytinyağları da …

Daha fazla oku

A Tipi Zeytin Yağı (Olive oit type A)

Zeytinyağı Nedir

A Tipi Zeytin Yağı (Olive oit type A) Aynı biçimde harmanlama işlemi uygulanır. Ancak azami asit oranı 2’dir. Toplam zeytinyağı üretimi içinde yaklaşık yüzde ıS’lik bir paya sa­hip olan bu tür yağın kalitesi ve lezzeti, içine karıştırılan natürel yağınki kadar, üretim tesisİndeki rafinasyon teknolojisinin üstünlüğüne de bağlı­dır elbette. GemlikZeytiniGemlik Zeytin …

Daha fazla oku

Riviera Zeytin Yağı (Olive oil)

Riviera zeytinyağı

Riviera Zeytin Yağı nedir ? Nerede nasıl kullanılır.     Rafine zeytinyağı ile gıda olarak doğrudan tüketilebilecek natürel zeytinyağları karışımından oluşan “Natürel” ve “rafine” yağlar belli oranlarda, ör­neğin yüzde 80-90 rafine edilmiş yağa yüzde 10-15 natürel yağ karıştırılarak elde edilir. Karışım oranları kadar, kullanılan natürel yağın asitlik: oranının terci­hen yüzde 3’ü …

Daha fazla oku

Zeytinyağı Bileşenleri

Zeytinyağı Bileşenleri Major Bileşenler (% 99) (Sabunlaşan Maddeler) Minör Bileşenler ( % 1) (Sabunlaşmayan Maddeler) Yağ Asitleri Oleik Asit       (% 56 – 83) Linoleik Asit  (% 3.5 – 20) Palmitik Asit  (% 7.5 – 20) Stearik Asit    (% 0.5 – 5.0) Linolenik Asit (%      < 1.5) Alfa Tokoferol (Vit E) …

Daha fazla oku

Zeytin Yağının Üretim ve Tüketimi

Zeytinyağı üretim ve tüketimi

 Zeytin Yağının Üretim ve Tüketimi  Nereden nereye geldik zeytinyağı üretiminde? Önce Cumhuriyetin ilk yıllarında “Ege iktisadi’ mıntıkası”na ilişkin “zeytinyağı istihsalat” ista­tistiklerine bir göz atalım. Tüm ülke üretimini yansıtmıyorsa da en azın­dan bir fikir veriyor: Türkiye’ de II. Dünya Savaşı öncesinde, yılda ortalama 40 bin ton dolaylarında iken, özellikle savaşın son …

Daha fazla oku

Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması

Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması Çeşitli sistemlerle elde edilen natürel zeytinyağı tüketiciye sunulmadan önce, kalitesinde meydana gelebilecek bozulmaların önlenmesi için uygun koşullarda saklanması gerekmektedir. Etkin ve sağlıklı bir depolama yapabilmek için zeytinyağının biyolojik ve kimyasal özellikleri ile depolama materyallerinin bazı özelliklerinin tam olarak bilinmesi gerekmektedir. Günümüz zeytinyağı sanayii daha büyük …

Daha fazla oku

Zeytinyağının Asit Derece Ölçümü

Zeytinyağının Asit Derece Ölçümü

Zeytinyağının Asit Derece Ölçümü   Genelde, zeytinin yetiştiği bölgenin iklimi, arazinin özelliği, topra­ğın verimi, zeytin türü ve ağaçların bakımı, zeytin zararlıları ile yeterince mücadele edilip edilmediği, kullanılan gübre çeşidi, zeytinin toplanma ve işletmeye taşıma biçimleri, yağının çıkarılmasına kadar geçen süre, zeyti­nin yıkanıp yıkanmaması, zeytin ezme tekniklerinin özellikleri; elde edi­len zeytinyağının …

Daha fazla oku
WhatsApp WhatsApp İletişim