Anasayfa / Zeytinyağı

Zeytinyağı

Gemlik Zeytinyağı ve çeşitleri, zeytinyağı fiyatları ve zeytinyağı çeşitlerini öğrenebileceğiniz web sitemizde sızma, soğuk sıkım, taş baskı, erken hasat, ayvalık, gemlik, riviera özellikleriyle naturel organik özgün saf iyi ve hakiki zeytinyağı

Yemek pişirirken bazı yağları karıştırmalı mıyım?

Yemek pişirirken bazı yağları karıştırmalı mıyım?

Sızma zeytinyağı ile rafine bitki yağları karşılaştırması gerçekten son derece yanlıştır.  Zeytinyağı dışındaki bitkisel yağların hiç biri, doğrudan naturel olarak, ham olarak, yani rafine edilmeden yenemez.  İçlerinde pek çok sağlığa zararlı bileşen içerirler.  Zeytinyağı, üretiminden hemen sonra, hiç bir kimyasal işlemden geçmeden doğrudan yenebilecek tek bitkisel yağdır. Genel olarak, katı …

Daha fazla oku

Zeytinyağı çeşitlerinin yabancı dillerdeki karşılıkları

zeytinyağı ingilizce fransızca ispanyolca italyanca

ZEYTİNYAĞI ÇEŞİTLERİNİN TÜRKÇE VE YABANCI DİLLERDEKİ KARŞILIKLARI : TÜRKÇE FRANSIZCA İNGİLİZCE İTALYANCA İSPANYOLCA Naturel Sızma Zeytinyağı Huile d’olive vierge extra Extra virgin olive oil Olio d’oliva  vergine extra Aceite de Oliva virgen extra Naturel Birinci Zeytinyağı Huile d’olive vierge Virgin olive oil Olio d’oliva vergine Aceite de oliva virgen Naturel İkinci …

Daha fazla oku

Zeytinyağı yapımı

Zeytinyağı yapımı

Zeytinyağı yapımı  : nasıl yapılır,  üretim aşamaları nelerdir ? İyi kaliteli zeytinyağı üretimi, zeytinin yetiştirilmesi, hasadı ve yağın elde edilmesi gibi işleme kademelerinde tekniğin öngördüğü şartlara tam olarak uymakla mümkündür. Bir tarım ürünü ne kadar iyi değerlendirilirse, üretimi o oranda artar. Diğer bitkisel yağlara oranla daha yüksek bir değer taşıyan …

Daha fazla oku

Zeytinyağı ve Beslenme

Zeytinyağı ve beslenme

ZEYTİNYAĞI VE BESLENME Akdeniz tipi beslenmenin önemli bir parçası olan zeytinyağını özel kılan yapısında bulunan bulunan tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşenlerdir. Tekli doymamış yağ asiti içeriği yüksek olan yağlar, sağlıklı beslenme için en çok tercih edilen yağlardır, çünkü bir yandan kötü kolesterolü (LDL) düşürürken diğer yandan …

Daha fazla oku

Zeytinyağı Çeşitleri

zetinyağı çeşitleri

Tarım ve köy işleri Bakanlığının 7 Agutos 2010 tarihli Türk Gıda kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliğine göre zeytinyağı çeşitleri aşağıdaki gibidir:Zeytinyağı Çeşitleri aşağıdaki gibi olup en kaliteli çeşidi naturel zeytinyağı grubu oluşturmaktadır o grup kendi içerisinde aşağıda ayrıca sınıflandırılmıştır.  Natürel zeytinyağları; 1- Natürel sızma zeytinyağı: , Doğrudan tüketime uygun, …

Daha fazla oku

Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağını nasıl saklamalı : Isı ve ışık zeytinyağının düşmanlarıdır.  Zeytinyağı farklı kokulardan da çok çabuk etkilenip bozulabilir. Zeytinyağı ışık almayan, serin ve kokusuz bir ortamda cam, seramik veya teneke kutularda saklanabilir. Uygun koşullarda 5 yıl saklanabilse de en iyisi 2 yılda tüketilmesidir. Zeytinyağı Nasıl Saklanır? Işık, sıcaklık, hava ve zaman …

Daha fazla oku

Zeytinyağı Nedir

Zeytinyağı Nedir

Zeytinyağı nedir  :  zeytin tanelerinden çıkarılan, besin değeri yüksek, bitkisel sıvı yağ. Zeytinyağı, sadece zeytin ağacı (Olea europaea sativa Hoffm. et Link) meyvelerinden elde edilen, hiçbir kimyasal işlem görmeden doğal hali ile tüketilebilen, oda sıcaklığında sıvı olan bir yağdır. Zeytinden elde edilen en önemli ürün olan zeytinyağı, dünyada yılda 1,6-2,6 …

Daha fazla oku

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler Pratik Öneriler: Bir ziyafet öncesi ve sonrası birer kaşık zeytinyağı içebilirsniz. Zeytinyağı mide zarını örtüpalkolün işlemesini önleyeceği gibi, karışık içkilerin yol açtığı sarhoşluğu bir ölçüde azaltır. Safra salgısını arttırarak hazmı kolaylaştırır… Yüksek tansiyon için: 15-20 kadar taze yada kuru zeytin yaprağını 300 gr. suda 15 dakika …

Daha fazla oku

Kolon Sızması (Sahte Sızma) zeytinyağı Nedir ?

kolon sızması , sahte sızma zeytinyağı

kolon sızması , diğer adıyla sahte sızma zeytinyağı nedir. Yemeklik olarak değerlendirilemeyen asidi yüksek, kötü koku ve görüntüye sahip rafinelik yağlar,  son derece gelişmiş rafinerilerde yüksek basınç altında ısıl işleme tabi tutuluyor ve asidi düşürülüyor.  Bu şekilde üretilen ve “Sızma Zeytinyağı” olarak piyasaya sunulan yağlara “Kolon Sızması” deniliyor. Sızma zeytinyağı …

Daha fazla oku

Soğuk sıkım zeytinyağı nedir, Diğerlerinden ne farkı vardır?

Soğuk sıkım zeytinyağı nedir, Diğerlerinden ne farkı vardır?

Soğuk sıkım diğer adıyla soğuk sıkma yöntemi, zeytinyağı üretimi sırasında suyun ısısı ile ilgili bir konudur. Bir zeytinyağının soğuk sıkma sınıfına girebilmesi için üretim esnasında kullanılan suyun sıcaklığının en fazla 25 derece olması gerekmektedir.  Yüksek ısı zeytinyağının besin değerlerini ve hoş kokulu yapısını olumsuz etkilediğinden, düşük su sıcaklığında elde edilen …

Daha fazla oku

Taş baskı zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır?

Taş Baskı Zeytinyağı - Gemlik

Taş Baskı zeytinyağı eski usul doğal yöntemlerle değirmenlerde ezilerek saf haliyle sofralarınıza gelir. Taş Baskı Zeytinyağı zeytinin, taş değirmenlerde ezilerek çıkartılan saf zeytinyağıdır.  Taş baskı zeytinyağı, uzun ve zahmetli bir süreç sonrasında üretilir.  Torbalardan taş baskı zeytinyağı yavaş yavaş sızarak Taş baskı geleneksel yöntemdir.  Taş baskı zeytinyağ  üretimi yapan imalathaneler günümüzde çok azalmıştır. 

Daha fazla oku

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur?

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur?

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur? Rafine edilmiş zeytinyağı ile natürel yemeklik zeytinyağının karışımından oluşur.  Piyasada satılan zeytinyağı çeşitleri arasında fiyatı en düşük olandır.  Bunun sebebi ise bu karışımdır.  Riviera zeytinyağı, zeytinyağı kullanmak isteyen fakat diğer sıvı yağlara alışkın olduğu için sızma zeytinyağını kokulu bulan tüketiciler için hazırlanmıştır. …

Daha fazla oku

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim / Saklamalıyım ?

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim ? saklamalıyım ?

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim ? Bu konuda en fazla özen göstermemiz gereken husus, zeytinyağının direk güneş ışığı ile temas etmemesini sağlamaktır.  Eğer bunu sağlayamazsanız, zeytinyağınız çok kısa bir süre içerisinde hiç şüphe yoktur ki bozulacaktır. “Nuovo Olio, Vino Vecchio” yani, “Zeytinyağını gençken, şarabı yaşlıyken tüketmek en iyisidir.” ZEYTİNYAĞI NASIL SAKLANIR? …

Daha fazla oku

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler nelerdir?

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler nelerdir İklim, zeytinağacının yetiştiği bölge, zeytinin toplandıktan sonra sıkılana kadar bekletilmesi, zeytinin erken veya geç toplanması, zeytinin her yıl renk , koku ve tat açısından değişiklik göstermesi, zeytinin sıkımında kullanılan  yöntemler zeytinyağının tat açısından farklılık göstermesine neden olur.  Farklı bölgelerin farklı asit oranındaki yağları farklı tatlara sahiptir. …

Daha fazla oku

Sızma zeytinyağı nasıl yapılır

sızma zeytinyağı nasıl yapılır

Sızma zeytinyağı nasıl yapılır Zeytin ülkesiyiz. Ama halkımız zeytinyağını az tanıyor. Çok kişi zeytinyağı konusunda bilgi sahibi değil. Bu bayram günü sayın okuyucularıma, bir zeytinyağı tüketicisi olarak, bu konuda öğrendiklerimi aktaracağım. Neyin ne olduğunu anlatayım da, halkımız zeytinyağı satın alırken seçimini bilerek yapabilsin. İnsanlar yaklaşık olarak 5.000 yıldan beri zeytinyağı üretiyorlar. Zeytinyağı …

Daha fazla oku

ZeytinYağı ve Sağlık

zeytinyağı ve sağlık

Zeytinyağının ne kadar zamandır üretilmekte olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur. Ancak yağ sıkma teknolojisinin yaklaşık 3.000 yıldır kullanıldığı bilinmektedir. İzmir, Urla’da bulunan bir zeytinyağı işliği, tam 2.600 yaşındadır! Zeytinyağının sağlık, gençlik ve güç kaynağı olduğu inancı tarih boyunca yaygındı. Eski Mısır, Yunan ve Roma’ da, değişik çiçek ve otlarla …

Daha fazla oku

Erken hasat zeytinyağı nedir?

Gemlik Erken hasat zeytinyağı

Erken hasat zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır? Üzerinde erken hasat ibaresi olan zeytinyağlarının diğer ürünlerden farkı, olgunluk dönemini henüz tamamlamamış, yeşil zeytinlerin yağı olmasıdır. Hasat dönemleri genellikle ülkemizde kasım-aralık ayları olup, bu döneme ulaşan zeytinler, yeşil tanelere göre daha siyahımsı bir renge sahip olup, daha yüksek yağ oranına sahiplerdir.  …

Daha fazla oku

Zeytinyağında asitlik derecesi nedir ?

Zeytinyaginda asitlik derecesi nedir

100 gr zeytinyağında bulunan “oleik asit” miktarının yüzde olarak belirlenmesidir. 1. Asit oranı %0,8 e kadar olan zeytinyağları “sızma” olarak adlandırılır. 2. Asit oranı %2 den az olan zeytinyağları “natürel birinci ” olarak adlandırılır. Zeytinyağı gliserin ve oleik asit maddelerinin birleşmesinden oluşur. Ancak bu karışımdaki oleik asit, gliserin içersinde tümüyle …

Daha fazla oku

Sızma zeytinyağı ile kızartma yapabilir miyim?

Sızma zeytinyağı ile kızartma yapabilir miyim?

Zeytinyağının kızartmaya en uygun yağ olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.  Zeytinyağı yüksek ısıya daha dayanıklı bu yüzden kızartma yağı olarak daha sağlıklıdır.  Zeytinyağı asitlik oranına göre 210 C- 240 C de değişirken, tereyağı 110 C , ayçiçekyağı 170 C de özelliğini kaybeder ve zararlı hale dönüşür. Kızartmaların genellikle 140- 180C de …

Daha fazla oku

Natürel sızma zeytinyağı (Extra virgin olive oil)

Natürel sızma zeytinyağı

Natürel sızma zeytinyağı (Extra virgin olive oil) Natürel Sızma Zeytinyağı asit oranı en düşük ve kaliteli zeytinyağı çeşididir.  Natürel Sızma Zeytinyağı, dalından silkim ile düşürlen zeytinlerin 4 saat içerisinde, 27 derecenin altındaki ısılarda mekanik  işlemlerle sıkılmasıyla üretilen yağlardır. Üretildiği gibi başka bir işleme gerek kalmadan doğrudan tüketilebilirler.  Natürel sızma zeytinyağları da …

Daha fazla oku

A Tipi Zeytin Yağı (Olive oit type A)

Zeytinyağı Nedir

A Tipi Zeytin Yağı (Olive oit type A) Aynı biçimde harmanlama işlemi uygulanır. Ancak azami asit oranı 2’dir. Toplam zeytinyağı üretimi içinde yaklaşık yüzde ıS’lik bir paya sa­hip olan bu tür yağın kalitesi ve lezzeti, içine karıştırılan natürel yağınki kadar, üretim tesisİndeki rafinasyon teknolojisinin üstünlüğüne de bağlı­dır elbette. GemlikZeytiniGemlik Zeytin …

Daha fazla oku

Riviera Zeytin Yağı (Olive oil)

Riviera zeytinyağı

Riviera Zeytin Yağı nedir ? Nerede nasıl kullanılır.     Rafine zeytinyağı ile gıda olarak doğrudan tüketilebilecek natürel zeytinyağları karışımından oluşan “Natürel” ve “rafine” yağlar belli oranlarda, ör­neğin yüzde 80-90 rafine edilmiş yağa yüzde 10-15 natürel yağ karıştırılarak elde edilir. Karışım oranları kadar, kullanılan natürel yağın asitlik: oranının terci­hen yüzde 3’ü …

Daha fazla oku

Zeytinyağı Bileşenleri

Zeytinyağının bileşenleri

Zeytinyağı Bileşenleri Major Bileşenler (% 99) (Sabunlaşan Maddeler) Minör Bileşenler ( % 1) (Sabunlaşmayan Maddeler) Yağ Asitleri Oleik Asit       (% 56 – 83) Linoleik Asit  (% 3.5 – 20) Palmitik Asit  (% 7.5 – 20) Stearik Asit    (% 0.5 – 5.0) Linolenik Asit (%      < 1.5) Alfa Tokoferol (Vit E) …

Daha fazla oku

Zeytinyağının Üretim ve Tüketimi

Zeytinyağının üretim ve tüketimi

 Zeytin Yağının Üretim ve Tüketimi  Nereden nereye geldik zeytinyağı üretiminde? Önce Cumhuriyetin ilk yıllarında “Ege iktisadi’ mıntıkası”na ilişkin “zeytinyağı istihsalat” ista­tistiklerine bir göz atalım. Tüm ülke üretimini yansıtmıyorsa da en azın­dan bir fikir veriyor: Türkiye’ de II. Dünya Savaşı öncesinde, yılda ortalama 40 bin ton dolaylarında iken, özellikle savaşın son …

Daha fazla oku

Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması

Ana içeriğe atlaAraç çubuğuna atla WordPress hakkında Gemlik zeytin ve zeytinyağı | Gemlikzeyt… 55 yorum moderasyon bekliyor Yeni Yazıyı görüntüle Blog2Social Contact Form 7 Style SEO Sahifa Clear Cache Merhaba, GemlikZeytini Çıkış Yap Yardım Ekran tercihleri Enjoying WP User Frontend? Hope that you had a neat and snappy experience with the tool. Would you please show us a little love by rating us in the WordPress.org? Sure! I'd love to! I've already left a review Never show again Yazıyı düzenle Yeni ekle WPUF Icon WP Kullanıcı Arayüzü - Sürüm 3.1.0 WP Kullanıcı Arayüzü yeni sürümüne hoşgeldiniz. Nelerin 3.1.0 sürümünde değiştiğini görmek için bakın. Neler Yeni? Bu uyarıyı görmezden gel. The following required plugins are currently inactive: Taqyeem, Taqyeem - Buttons Addon and Taqyeem - Predefined Criteria Addon. Begin activating plugins | Dismiss this notice Bu mesajı gizle. Başlığı buraya girin Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması Kalıcı bağlantı: https://www.gemlikzeytini.gen.tr/zeytinyagi-tekno…inin-depolanmasi/ ‎Düzenle Ortam Ekle Form Ekle GörselMetin Paragraf Kelime sayısı: 1009 En son GemlikZeytini tarafından 31 Ocak 2016 tarihinde saat 11:48 iken düzenlendi Paneli aç/kapa: Image Auto Poster Choose images to Pin Check all Paneli aç/kapa: WPUF Formu Learn more Paneli aç/kapa: WPUF Lock User Lock Post Lock user from editing this post from the frontend dashboard Paneli aç/kapa: Оригинальные тексты Yandex Webmaster Добавлять текст в сервис Оригинальные тексты Yandex Webmaster ? При публикации При обновление Paneli aç/kapa: Auto-Post on Social Media Custom Sharing & Scheduling Info Customize & Schedule Social Media Posts Facebook Instant Sharing: Auto-posts for Facebook Profiles will be shown in the "Instant Sharing" tab on your "Posts & Sharing" navigation bar and can be shared on your Facebook Profile by clicking on the "Share" button next to your auto-post. Social Media Auto-Posting Info enable Auto-Posting PREMIUM Paneli aç/kapa: Yayımla Değişiklikleri önizle (yeni pencerede açılır) Durum: Yayımlanmış Düzenle Durumu düzenle Görünürlük: Herkese açık Düzenle Görünürlüğü düzenle Yayımlandığı tarih: 6 Şub 2016 @ 22:55 Düzenle Tarih ve zamanı düzenle Çöpe taşı Paneli aç/kapa: Kategoriler Tüm kategoriler En çok kullanılan Gemlik Zeytinyağı Firmalar Gemlik Zeytin Genel Sağlık ve Güzellik Yeşil Zeytin Zeytin Hakkında Zeytin ve Ekonomi Zeytin Yetiştiriciliği Zeytinyağlı Sabun + Yeni kategori ekle Paneli aç/kapa: Etiketler Yeni etiket ekle Etiketleri virgül ile ayırın En çok kullanılan etiketler arasından seç Paneli aç/kapa: Öne çıkan görsel Öne çıkan görsel belirle Paneli aç/kapa: XML Sitemap Priority Leave empty for automatic Priority as configured on Ayarlar > XML Sitemap. Exclude from XML Sitemap Paneli aç/kapa: Sahifa - More Options Hide Post Meta Hide Author Information Hide Share Buttons Hide Related Posts Hide Fly Check Also Box Paneli aç/kapa: Sahifa - Post Options Post Head Options Post Head Cover layout Display Sidebar Options Choose Sidebar Custom Styles Custom color Background Full Screen Background Ads Options Hide Above Banner Custom Above Banner Hide Below Banner Custom Below Banner Paneli aç/kapa: MashShare Social Sharing Options Social Media Image ADD IMAGE Optimal size for post shared images on Facebook, Google+ and LinkedIn is 1200px x 630px. Aspect ratio 1.9:1 Social Media Title 95 Characters Remaining This title is used by the open graph meta tag og:title and will be used when users share your content on Facebook, LinkedIn, or Google+. Leave this blank to use the post title Social Media Description 297 Characters Remaining This description is used by the open graph meta tag og:description and will be used when users share your content on Facebook, LinkedIn, and Google Plus. Leave this blank to use the post excerpt. Pinterest Image ADD IMAGE Pinned images need to be more vertical than horizontal in orientation. Use an aspect ratio of 2:3 to 1:3.5 and a minimum width of 600 pixels. So an image that is 600 pixels wide should be between 900 and 2100 pixels tall. Pinterest Description Place a customized message that will be used when this post is shared on Pinterest. Leave this blank to use the the post title Custom Tweet 257 Characters Remaining Based on the shortened post url and the current content above your tweet has a maximum of 140 characters. If this is left blank the post title will be used. Share Button Position Open Graph Type This is used by the open graph meta tag og:type. Leave this blank to use the default value "article". VALİDATE OPEN GRAPH DATA Paneli aç/kapa: Configure Rich Snippet Paneli aç/kapa: All in One SEO Pack Ana AyarlarSosyal Ayarlar Yardım PRO SÜRÜME YÜKSELT Snippet Önizleme Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması | Gemlik zeytin ve zeytinyağı | Gemlikzeytini.gen.tr https://www.gemlikzeytini.gen.tr/zeytinyagi-teknolojisi-zeytinyaginin-depolanmasi/ Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması Çeşitli sistemlerle elde edilen natürel zeytinyağı tüketiciye sunulmadan önce, kalitesinde meydana Başlık Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması 55 characters. Most search engines use a maximum of 60 chars for the başlık. Açıklama Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması Çeşitli sistemlerle elde edilen natürel zeytinyağı tüketiciye sunulmadan önce, kalitesinde meydana 0 characters. Most search engines use a maximum of 160 chars for the açıklama. NOINDEX this page/post NOFOLLOW this page/post Bu sayfa/yazıyı iptal et Paneli aç/kapa: Özet Özet Özetler temanızda kullanabileceğiniz içeriğinizin özel olarak hazırlanmış kısa sürümleridir. Manuel özetler hakkında daha fazlasını öğrenin. Paneli aç/kapa: Geri izlemeleri gönder Geri izlemeleri gönder: Birden çok adresi boşlukla ayır Geri izlemeler blog sistemleri arasında bağlantı verildiğinde haberleşme yöntemidir. Eğer diğer WordPress sitelerine bağlantı verirseniz otomatik olarak geri bildirim ile haber verilecektir, başka bir şeye gerek yok. Paneli aç/kapa: Özel alanlar İsim Değer Anahtar tie_views Değer 54 Anahtar wpmdr_menu Değer 1 Yeni özel alan ekle İsim Değer Yeni girin Özel alanlar temanıza kullanabileceğiniz ekstra meta verilerini yazılarınıza ekleyebilmenize olanak sağlar. Paneli aç/kapa: Tartışma Yorumlara izin ver Geri izleme ve geri bildirimlere bu sayfada izin ver Paneli aç/kapa: Yazı kısa ismi Yazı kısa ismi zeytinyagi-teknolojisi-zeytinyaginin-depolanmasi Paneli aç/kapa: Yazar Yazar Paneli aç/kapa: Yorumlar Yorum ekle Henüz yorum yok. Paneli aç/kapa: Facebook Instant Articles Development Mode This post will not be available as Instant Article because the transformation raised some warnings. This post was transformed into an Instant Article with some warnings [Learn more | Transformer rule configuration | Toggle debug information] No rules defined for in the context of InstantArticle No rules defined for in the context of InstantArticle Submit this article even with warnings Paneli aç/kapa: NextScripts: Social Networks Auto Poster - Post Options URL to use for links, attachments and %MYURL%: Post to All Checked Networks Reset all SNAP data Shorten URL Auto - Post URL will be used Autopost to .... [Select All Accounts] [Unselect All Accounts] [Expand All Accounts] [Collapse All Accounts] [Show Only Selected] [Show All Accounts] Facebook (Facebook #0) [Post Now] Page - Gemlik Zeytini [210461539003327] Message Format: New post (%TITLE%) has been published on %SITENAME% Post Type:(What's the difference?) Text Post - just text message Image Post - big image with text message Text Post with "attached" blogpost URL to use: Auto - Post URL or globally defined URL will be used WordPress ile oluşturduğunuz için teşekkürler. Sürüm 5.0.3 Ortam panelini kapat Öne çıkan görsel Türe göre filtreleTarihe göre filtreleOrtamlarda ara Ortam dosyalarında ara... EKLENTİ DETAYLARI Zeytinyağı-teknolojisi-zeytinyağının-depolanması.jpg 9 Şubat 2019 172 KB 660 × 330 Resmi düzenle Kalıcı olarak sil URL https://www.gemlikzeytini.gen.tr/wp-content/uploads/Zeytinyağı-teknolojisi-zeytinyağının-depolanması.jpg Başlık Zeytinyağı teknolojisi zeytinyağının depolanması Altyazı Alternatif metin Tanım Smush 2 görsel azaltıldı.820,0 B ( 4.0% ) tarafından Görsel Boyutu: 171,6 KB İstatistikleri Gör Öne çıkan görsel belirle

Zeytinyağı Teknolojisi / Zeytinyağının Depolanması Çeşitli sistemlerle elde edilen natürel zeytinyağı tüketiciye sunulmadan önce, kalitesinde meydana gelebilecek bozulmaların önlenmesi için uygun koşullarda saklanması gerekmektedir. Etkin ve sağlıklı bir depolama yapabilmek için zeytinyağının biyolojik ve kimyasal özellikleri ile depolama materyallerinin bazı özelliklerinin tam olarak bilinmesi gerekmektedir. Günümüz zeytinyağı sanayii daha büyük …

Daha fazla oku

Zeytinyağının Asit Derece Ölçümü

Zeytinyağının Asit Derece Ölçümü

Zeytinyağının Asit Derece Ölçümü   Genelde, zeytinin yetiştiği bölgenin iklimi, arazinin özelliği, topra­ğın verimi, zeytin türü ve ağaçların bakımı, zeytin zararlıları ile yeterince mücadele edilip edilmediği, kullanılan gübre çeşidi, zeytinin toplanma ve işletmeye taşıma biçimleri, yağının çıkarılmasına kadar geçen süre, zeyti­nin yıkanıp yıkanmaması, zeytin ezme tekniklerinin özellikleri; elde edi­len zeytinyağının …

Daha fazla oku
WhatsApp WhatsApp İletişim