Zeytinyağı yapımı

Zeytinyağı yapımı

Zeytinyağı yapımı  : nasıl yapılır,  üretim aşamaları nelerdir ? İyi kaliteli zeytinyağı üretimi, zeytinin yetiştirilmesi, hasadı ve yağın elde edilmesi gibi işleme kademelerinde tekniğin öngördüğü şartlara tam olarak uymakla mümkündür.

zetinyağı çeşitleri

Zeytinyağı Çeşitleri

Tarım ve köy işleri Bakanlığının 7 Agutos 2010 tarihli Türk Gıda kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliğine göre zeytinyağı çeşitleri aşağıdaki gibidir: Zeytinyağı Çeşitleri a) Ham pirina yağı: Pirinanın çözücülerle

Zeytinyağı Nedir

Zeytinyağı Nedir

Zeytinyağı nedir  :  zeytin tanelerinden çıkarılan, besin değeri yüksek, bitkisel sıvı yağ. Zeytinyağı, sadece zeytin ağacı (Olea europaea sativa Hoffm. et Link) meyvelerinden elde edilen, hiçbir kimyasal işlem görmeden doğal

Taş baskı zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır?

Taş Baskı zeytinyağı eski usul doğal yöntemlerle değirmenlerde ezilerek saf haliyle sofralarınıza gelir.

Taş Baskı Zeytinyağı zeytinin, taş değirmenlerde ezilerek çıkartılan saf zeytinyağıdır. 
Taş baskı zeytinyağı, uzun ve zahmetli bir süreç sonrasında üretilir. 
Torbalardan taş baskı zeytinyağı yavaş yavaş sızarak
Taş baskı geleneksel yöntemdir. 
Taş baskı zeytinyağ  üretimi yapan imalathaneler günümüzde çok azalmıştır. 

Erken hasat zeytinyağı nedir?

Erken hasat zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır? Üzerinde erken hasat ibaresi olan zeytinyağlarının diğer ürünlerden farkı, olgunluk dönemini henüz tamamlamamış, yeşil zeytinlerin yağı olmasıdır. Hasat dönemleri genellikle ülkemizde kasım-aralık

Zeytinyağı Bileşenleri

Zeytinyağı Bileşenleri Major Bileşenler (% 99) (Sabunlaşan Maddeler) Minör Bileşenler ( % 1) (Sabunlaşmayan Maddeler) Yağ Asitleri Oleik Asit       (% 56 – 83) Linoleik Asit  (% 3.5 – 20) Palmitik