Anasayfa / Gemlik Zeytinyağı

Gemlik Zeytinyağı

Gemlik Zeytinyağı ve çeşitleri, zeytinyağı fiyatları ve zeytinyağı çeşitlerini öğrenebileceğiniz web sitemizde sızma, soğuk sıkım, taş baskı, erken hasat, ayvalık, gemlik, riviera özellikleriyle naturel organik özgün saf iyi ve hakiki zeytinyağı

Zeytinyağı çeşitlerinin yabancı dillerdeki karşılıkları

zeytinyağı ingilizce fransızca ispanyolca italyanca

ZEYTİNYAĞI ÇEŞİTLERİNİN TÜRKÇE VE YABANCI DİLLERDEKİ KARŞILIKLARI : TÜRKÇE FRANSIZCA İNGİLİZCE İTALYANCA İSPANYOLCA Naturel Sızma Zeytinyağı Huile d’olive vierge extra Extra virgin olive oil Olio d’oliva  vergine extra Aceite de Oliva virgen extra Naturel Birinci Zeytinyağı Huile d’olive vierge Virgin olive oil Olio d’oliva vergine Aceite de oliva virgen Naturel İkinci …

Daha fazla oku

Zeytinyağı yapımı

Zeytinyağı yapımı

Zeytinyağı yapımı  : nasıl yapılır,  üretim aşamaları nelerdir ? İyi kaliteli zeytinyağı üretimi, zeytinin yetiştirilmesi, hasadı ve yağın elde edilmesi gibi işleme kademelerinde tekniğin öngördüğü şartlara tam olarak uymakla mümkündür. Bir tarım ürünü ne kadar iyi değerlendirilirse, üretimi o oranda artar. Diğer bitkisel yağlara oranla daha yüksek bir değer taşıyan …

Daha fazla oku

Zeytinyağı ve Beslenme

Zeytinyağı ve beslenme

ZEYTİNYAĞI VE BESLENME Akdeniz tipi beslenmenin önemli bir parçası olan zeytinyağını özel kılan yapısında bulunan bulunan tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşenlerdir. Tekli doymamış yağ asiti içeriği yüksek olan yağlar, sağlıklı beslenme için en çok tercih edilen yağlardır, çünkü bir yandan kötü kolesterolü (LDL) düşürürken diğer yandan …

Daha fazla oku

Zeytinyağı Çeşitleri

zetinyağı çeşitleri

Tarım ve köy işleri Bakanlığının 7 Agutos 2010 tarihli Türk Gıda kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliğine göre zeytinyağı çeşitleri aşağıdaki gibidir:Zeytinyağı Çeşitleri a) Ham pirina yağı: Pirinanın çözücülerle ekstraksiyonu veya diğer fiziksel işlemler sonucu elde edilen, reesterifikasyon işleminden geçmemiş, diğer yağlar ve karışımları ile karıştırılmamış, doğrudan tüketime uygun olmayan, …

Daha fazla oku

Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağını nasıl saklamalı : Isı ve ışık zeytinyağının düşmanlarıdır.  Zeytinyağı farklı kokulardan da çok çabuk etkilenip bozulabilir. Zeytinyağı ışık almayan, serin ve kokusuz bir ortamda cam, seramik veya teneke kutularda saklanabilir. Uygun koşullarda 5 yıl saklanabilse de en iyisi 2 yılda tüketilmesidir. Zeytinyağı Nasıl Saklanır? Işık, sıcaklık, hava ve zaman …

Daha fazla oku

Zeytinyağı Nedir

Zeytinyağı Nedir

Zeytinyağı nedir  :  zeytin tanelerinden çıkarılan, besin değeri yüksek, bitkisel sıvı yağ. Zeytinyağı, sadece zeytin ağacı (Olea europaea sativa Hoffm. et Link) meyvelerinden elde edilen, hiçbir kimyasal işlem görmeden doğal hali ile tüketilebilen, oda sıcaklığında sıvı olan bir yağdır. Zeytinden elde edilen en önemli ürün olan zeytinyağı, dünyada yılda 1,6-2,6 …

Daha fazla oku

Neden Zeytinyağı sabunu

neden zeytinyağı sabunu

Neden Zeytinyağı sabunu ; Çünkü Zeytinyağı Sabunu Sadece Zeytinyağından elde edilir doğaldır.  Saf en iyi hakiki zeytinyağı sabunu sağlığımızı korur, güzellik katar. Zeytinyağı Sabunu Doğaldır Zeytinyağı sabunu geleneksel kullanımının yanısıra, doğallığa önem veren herkesin tercih ettiği bir üründür. Bitkisel yağ olan zeytinyağı E, A, D, K vitaminlerini içerir. Zeytinyağı Sabunu …

Daha fazla oku

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler Pratik Öneriler: Bir ziyafet öncesi ve sonrası birer kaşık zeytinyağı içebilirsniz. Zeytinyağı mide zarını örtüpalkolün işlemesini önleyeceği gibi, karışık içkilerin yol açtığı sarhoşluğu bir ölçüde azaltır. Safra salgısını arttırarak hazmı kolaylaştırır… Yüksek tansiyon için: 15-20 kadar taze yada kuru zeytin yaprağını 300 gr. suda 15 dakika …

Daha fazla oku

Kolon Sızması (Sahte Sızma) zeytinyağı Nedir ?

kolon sızması , sahte sızma zeytinyağı

kolon sızması , diğer adıyla sahte sızma zeytinyağı nedir. Yemeklik olarak değerlendirilemeyen asidi yüksek, kötü koku ve görüntüye sahip rafinelik yağlar,  son derece gelişmiş rafinerilerde yüksek basınç altında ısıl işleme tabi tutuluyor ve asidi düşürülüyor.  Bu şekilde üretilen ve “Sızma Zeytinyağı” olarak piyasaya sunulan yağlara “Kolon Sızması” deniliyor. Sızma zeytinyağı …

Daha fazla oku

Soğuk sıkım zeytinyağı nedir, Diğerlerinden ne farkı vardır?

Soğuk sıkım zeytinyağı nedir, Diğerlerinden ne farkı vardır?

Soğuk sıkım diğer adıyla soğuk sıkma yöntemi, zeytinyağı üretimi sırasında suyun ısısı ile ilgili bir konudur. Bir zeytinyağının soğuk sıkma sınıfına girebilmesi için üretim esnasında kullanılan suyun sıcaklığının en fazla 25 derece olması gerekmektedir.  Yüksek ısı zeytinyağının besin değerlerini ve hoş kokulu yapısını olumsuz etkilediğinden, düşük su sıcaklığında elde edilen …

Daha fazla oku

Taş baskı zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır?

Taş Baskı Zeytinyağı - Gemlik

Taş Baskı zeytinyağı eski usul doğal yöntemlerle değirmenlerde ezilerek saf haliyle sofralarınıza gelir. Taş Baskı Zeytinyağı zeytinin, taş değirmenlerde ezilerek çıkartılan saf zeytinyağıdır.  Taş baskı zeytinyağı, uzun ve zahmetli bir süreç sonrasında üretilir.  Torbalardan taş baskı zeytinyağı yavaş yavaş sızarak Taş baskı geleneksel yöntemdir.  Taş baskı zeytinyağ  üretimi yapan imalathaneler günümüzde çok azalmıştır. 

Daha fazla oku

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur?

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur?

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur? Rafine edilmiş zeytinyağı ile natürel yemeklik zeytinyağının karışımından oluşur.  Piyasada satılan zeytinyağı çeşitleri arasında fiyatı en düşük olandır.  Bunun sebebi ise bu karışımdır.  Riviera zeytinyağı, zeytinyağı kullanmak isteyen fakat diğer sıvı yağlara alışkın olduğu için sızma zeytinyağını kokulu bulan tüketiciler için hazırlanmıştır. …

Daha fazla oku

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim / Saklamalıyım ?

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim ? saklamalıyım ?

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim ? Bu konuda en fazla özen göstermemiz gereken husus, zeytinyağının direk güneş ışığı ile temas etmemesini sağlamaktır.  Eğer bunu sağlayamazsanız, zeytinyağınız çok kısa bir süre içerisinde hiç şüphe yoktur ki bozulacaktır. “Nuovo Olio, Vino Vecchio” yani, “Zeytinyağını gençken, şarabı yaşlıyken tüketmek en iyisidir.” ZEYTİNYAĞI NASIL SAKLANIR? …

Daha fazla oku

Zeytinyağının düşük asitli olması Lezzetinin bir göstergesi mi ?

Zeytinyağının çok düşük asitli olması yağın lezzetinin mi bir göstergesidir ?

Zeytinyağının çok düşük asitli olması yağın lezzetinin mi bir göstergesidir ? Zeytinyağı asit oranı zeytinin kalitesini belirleyen en önemli faktörlerin başında gelir. Ancak Damak tadı her şeyden önemlidir. en iyi saf kaliteli natürel doğal zeytin yağı için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki lezzet kişiden kişi ye göre …

Daha fazla oku

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler nelerdir?

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler nelerdir İklim, zeytinağacının yetiştiği bölge, zeytinin toplandıktan sonra sıkılana kadar bekletilmesi, zeytinin erken veya geç toplanması, zeytinin her yıl renk , koku ve tat açısından değişiklik göstermesi, zeytinin sıkımında kullanılan  yöntemler zeytinyağının tat açısından farklılık göstermesine neden olur.  Farklı bölgelerin farklı asit oranındaki yağları farklı tatlara sahiptir. …

Daha fazla oku

Sızma zeytinyağı nasıl yapılır

sızma zeytinyağı nasıl yapılır

Sızma zeytinyağı nasıl yapılır Zeytin ülkesiyiz. Ama halkımız zeytinyağını az tanıyor. Çok kişi zeytinyağı konusunda bilgi sahibi değil. Bu bayram günü sayın okuyucularıma, bir zeytinyağı tüketicisi olarak, bu konuda öğrendiklerimi aktaracağım. Neyin ne olduğunu anlatayım da, halkımız zeytinyağı satın alırken seçimini bilerek yapabilsin. İnsanlar yaklaşık olarak 5.000 yıldan beri zeytinyağı üretiyorlar. Zeytinyağı …

Daha fazla oku

ZeytinYağı ve Sağlık

zeytinyağı ve sağlık

Zeytinyağının ne kadar zamandır üretilmekte olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur. Ancak yağ sıkma teknolojisinin yaklaşık 3.000 yıldır kullanıldığı bilinmektedir. İzmir, Urla’da bulunan bir zeytinyağı işliği, tam 2.600 yaşındadır! Zeytinyağının sağlık, gençlik ve güç kaynağı olduğu inancı tarih boyunca yaygındı. Eski Mısır, Yunan ve Roma’ da, değişik çiçek ve otlarla …

Daha fazla oku

Erken hasat zeytinyağı nedir?

Gemlik Erken hasat zeytinyağı

Erken hasat zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır? Üzerinde erken hasat ibaresi olan zeytinyağlarının diğer ürünlerden farkı, olgunluk dönemini henüz tamamlamamış, yeşil zeytinlerin yağı olmasıdır. Hasat dönemleri genellikle ülkemizde kasım-aralık ayları olup, bu döneme ulaşan zeytinler, yeşil tanelere göre daha siyahımsı bir renge sahip olup, daha yüksek yağ oranına sahiplerdir.  …

Daha fazla oku

Zeytinyağında asitlik derecesi nedir ?

Zeytinyaginda asitlik derecesi nedir

100 gr zeytinyağında bulunan “oleik asit” miktarının yüzde olarak belirlenmesidir. 1. Asit oranı %0,8 e kadar olan zeytinyağları “sızma” olarak adlandırılır. 2. Asit oranı %2 den az olan zeytinyağları “natürel birinci ” olarak adlandırılır. Zeytinyağı gliserin ve oleik asit maddelerinin birleşmesinden oluşur. Ancak bu karışımdaki oleik asit, gliserin içersinde tümüyle …

Daha fazla oku

Sızma zeytinyağı ile kızartma yapabilir miyim?

Sızma zeytinyağı ile kızartma yapabilir miyim?

Zeytinyağının kızartmaya en uygun yağ olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.  Zeytinyağı yüksek ısıya daha dayanıklı bu yüzden kızartma yağı olarak daha sağlıklıdır.  Zeytinyağı asitlik oranına göre 210 C- 240 C de değişirken, tereyağı 110 C , ayçiçekyağı 170 C de özelliğini kaybeder ve zararlı hale dönüşür. Kızartmaların genellikle 140- 180C de …

Daha fazla oku
WhatsApp WhatsApp İletişim