Anasayfa / Zeytin Hakkında / Siyah Zeytin
Zeytin Satın al
Siyah zeytin Olives Black Olives Olivier
Siyah zeytin Olives Black Olives Olivier

Siyah Zeytin

Siyah zeytin denilince akla hemen Gemlik Zeytini gelir. siyah zeytin sofralık olup kahvaltıların vazgeçilmezidir.

Bilmeniz gereken en önceli ayrıntı her ağaçtan hem yeşil hem siyah zeytin çıktığıdır. her meyve gibi zeytininde çeşitleri bulunmaktadır. En iyi sofralık siyah zeytin denildiğinde akla  Gemlik zeytini gelir

Siyah zeytin , dalından olduktan / olgunlaştıktan  sonra toplanır, hem yemeklik, hem de yağ çıkartmada kullanılır. Siyah zeytin çeşitleri içerisinde en bilinen ve özeli Gemlik Zeytindir. 

Zeytin ilk başta yeşil  dalında olgunlaştıktan sonra siyah olur

Türkiye siyah zeytin üretiminde başı çeken ülkelerdendir.

Siyah Zeytin ilk yetiştiği anda yeşil renktedir ve zamanla siyaha dönmektedir.

Siyah Zeytin : siyah zeytinin  lezzetli olmasının yanında dikkat edilmesi gereken nokta şudurki günümüzde insanların para hırsından dolayı zeytine kattıkları zehirli tekstil boyası insanların alzheımer omasına sebep olmaktadır. siyah zeytin yerken alzheımer olmak istemiyorsanız simsiyah parlayan zeytinlere kesinlikle aldanmayınız. zeytini, zehirli tekstil boyası ile veya demir sülfat gübresi ile karartıp satıyorlar. ‘kararsın, parlasın’ diye zeytin havuzuna atılan demir parçaları alzheımer hastalığı yapıyor.

 

Siyah zeytin Olives Black Olives Olivier
Siyah zeytin Olives Black Olives Olivier

SİYAH ZEYTİN NASIL YAPILIR?

Siyah zeytin yapılacak zeytinler yeşil zeytine göre daha geç toplanır. Dalında iyice olgunlaşması, renginin koyulaşması ve yağlanması beklenir.

Siyah zeytinleri de kurmadan önce tıpkı yeşil zeytinde olduğu gibi iyice temizleyin. Ezik ve yumuşak olanları, sapları ve yaprakları güzelce ayıklayın. Su bidonu gibi ağzı dar bir kaba zeytinlerinizi hiçbir işlem yapmadan doldurun. 4 kilogram zeytin için 5 litrelik bir su bidonu kullanabilirsiniz.

Zeytinleri bidona doldurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı da kaya tuzu ilave edin. (Arzu ederseniz 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.) Bidonun ağzını sıkıca kapatın ve yan yatırıp iyice sallayın. Bu sallama işlemini zeytinler olana kadar günde 2-3 kez tekrarlamanız gerekir.

Siyah zeytinin olma süresi 2 ayı bulur. Bu esnada bidonun içindeki tuzun tamamı erir ve zeytinlerin içine geçer. 2 ayın sonunda zeytinleriniz yenebilecek kıvama gelir. İlk başta renkleri yeşilimsi olsa da zamanla tamamen siyaha dönecektir.

Online Alışveriş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WhatsApp WhatsApp İletişim