Sirkeli Siyah Zeytin İşlemesi

Sirkeli Siyah Zeytin İşlemesi

SİRKELİ SİYAH ZEYTİN İŞLENMESİ

Sirkeli Siyah Zeytin İşlemesi
Sirkeli Siyah Zeytin İşlemesi

Büyük daneli, meyve eti kalın, çekirdeği küçük Gemlik, Çelebi, Kiraz, Manzanilla gibi çeşitler bu tip işlemeye uygundur. Ham zeytinin yapısında bulunan acılık maddesinin daha kolay alınabilmesi için bir mantara batırılmış üç iğne yardımıyla dane döndürülerek üç defa delinir veya boylamasına üç yerinden çizilir. Bir kaba doldurulan zeytinlerin haftada bir suyu değiştirilerek tatlanması sağlanır. 1.5- 2 ay sonunda tatlanan zeytinler % 8 tuz, % 1.5 sirke ile aralarına soyulmuş sarımsak konularak cam kavanoz veya laklı tenekelere konulurlar. Üzerine % 1-2 oranında zeytinyağı ilave edilir. Ambalajlamadan 1.5-2 ay sonra bu zeytinler için en iyi yeme olum zamanıdır.

Gemlik'te Zeytin Ekonomisi ve rekolte

Gemlik Zeytin ve Zeytin Yağı Satışı

Spread the love
  • Yum