Zeytinyağı ve beslenme

Zeytinyağı ve Beslenme

ZEYTİNYAĞI VE BESLENME Akdeniz tipi beslenmenin önemli bir parçası olan zeytinyağını özel kılan yapısında bulunan bulunan tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşenlerdir. Tekli doymamış yağ asiti içeriği yüksek olan yağlar, sağlıklı beslenme için en çok tercih edilen yağlardır, çünkü bir yandan kötü kolesterolü (LDL) düşürürken diğer yandan da iyi (HDL) kolesterolü yükseltirler.

Zeytin ve Sağlık

Zeytin ve Sağlık

Zeytin ve Sağlık : Kuran’da adı geçen zeytinin sağlığa faydaları say say bitmez. Son yıllarda yapılan araştırmalar, zeytinin yalnızca lezzetli bir besin değil, bunun yanında önemli bir sağlık kaynağı olduğunu da ortaya koymuştur. Zeytin ve SağlıkHarvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’ndan Frank Sacks: Zeytinyağı açısından zengin bir diyet, aşırı şişmanlığı kontrol altına almada ve tedavi etmede düşük yağlı

Sağlık İksiri Zeytin ve Zeytinyağı

Sağlık İksiri Zeytin ve Zeytinyağı

Sağlık İksiri Zeytin ve Zeytinyağı :   Türkiye’nin üretiminde dünya dördüncüsü olduğu Zeytin ve zeytinyağının tüm dertlere deva olduğu anlaşıldı. Yaşlanmayı geciktirici unsurundan çocuk gelişimine kadar birçok konuda sağlığa faydalı olan Zeytinin kalp ve damar sağlığına ve kansere iyi geldiği bildirildi.  Sahip olduğu besin değeriyle insan sağlığını koruyan bir mucize olarak değerlendiren zeytin, sofralardaki daimi yerini koruyarak insan

zeytinyağı ve sağlık

ZeytinYağı ve Sağlık

Zeytinyağının ne kadar zamandır üretilmekte olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur. Ancak yağ sıkma teknolojisinin yaklaşık 3.000 yıldır kullanıldığı bilinmektedir. İzmir, Urla’da bulunan bir zeytinyağı işliği, tam 2.600 yaşındadır! Zeytinyağının sağlık, gençlik ve güç kaynağı olduğu inancı tarih boyunca yaygındı. Eski Mısır, Yunan ve Roma’ da, değişik çiçek ve otlarla zeytinyağı karıştırılarak çeşitli ilaçlar ve

Sızma zeytinyağı ile kızartma yapabilir miyim?

Sızma zeytinyağı ile kızartma yapabilir miyim?

Zeytinyağının kızartmaya en uygun yağ olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.  Zeytinyağı yüksek ısıya daha dayanıklı bu yüzden kızartma yağı olarak daha sağlıklıdır.  Zeytinyağı asitlik oranına göre 210 C- 240 C de değişirken, tereyağı 110 C , ayçiçekyağı 170 C de özelliğini kaybeder ve zararlı hale dönüşür. Kızartmaların genellikle 140- 180C de yapıldığını göz önünde bulundurursak  zeytinyağıyla