Riviera zeytinyağı

Riviera Zeytin Yağı (Olive oil)

Riviera Zeytin Yağı nedir ? Nerede nasıl kullanılır.

Riviera zeytinyağı
Riviera zeytinyağı

 

 

Rafine zeytinyağı ile gıda olarak doğrudan tüketilebilecek natürel zeytinyağları karışımından oluşan “Natürel” ve “rafine” yağlar belli oranlarda, ör­neğin yüzde 80-90 rafine edilmiş yağa yüzde 10-15 natürel yağ karıştırılarak elde edilir. Karışım oranları kadar, kullanılan natürel yağın asitlik: oranının terci­hen yüzde 3’ü geçmemesi, tadının keskinliği ve rengi de nitelikli ve hoş aramalı birRivieraüretilmesinde elbette önemli bir rol oynar. Ülkemizde özellikle kızartma ve yemeklerde kullanılır. Azami 1.5 asit içerir.

Riviera zeytinyağı: Rafine zeytinyağı ile doğrudan tüketime uygun natürel zeytinyağları karışımından oluşan ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda l,0 gramdan fazla olmayan yağdır.

Teknik olarak zeytinyağı sınıflarından ve farklarından bahsettik. Daha anlaşılır bir ifadeyle farklılıklardan bahsetmek gerekirse sızma zeytinyağı dalından koparılarak zaman kaybetmeden asitliği yükselmeden (asitliğin yükselmemesi zeytinyağında önemli bir kalite kriteridir.) üretilen yağlardır.

Riviera ise kalitesi düşük, ağaç diplerine düşmüş asitliği yüksek zeytinlerin rafine edilmesi ve bir miktar sızma yağ eklenerek üretilen yağlardır.

Riviera zeytinyağı:
Natürel zeytinyağı ile rafinayon işlemi sonucu artık tadı olmayan, kokusuz yağ haline gelen rafine zeytinyağı karışımından meydana gelen ve serbest yağ asitliği, oleik asit cinsinden her 100 gramda 1 gramdan fazla olmayan yağdır.

 

Gemlik'te Zeytin Ekonomisi ve rekolte

Gemlik Zeytin ve Zeytin Yağı Satışı

Spread the love
  • Yum

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.