neden gemlik zeytini

Neden Gemlik Zeytini ?

Kemal Altundağ
Sosyal MEDYA

Kemal Altundağ

Gemlik Zeytini ve Zeytinyağı at Gemlik Zeytin
Kemal Altundağ
Gemlik Haber     : Gemlikhaber.com ( Kurucu )
Zeytin Gelsin       :  Zeytingelsin.com (Kurucu)
Gemlik Zeytini     : Gemlikzeytini.gen.tr (Kurucu)
İletişim  : 0532 744 04 63
İnstagram  : kemalaltundag
Twitter  : Kemalaltundag
Facebook : kemalaltundag
Kemal Altundağ
Sosyal MEDYA

Neden Gemlik Zeytini ? 

Çünkü Gemlik Zeytini, bölgesine özgü ve dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bir yapıya ve lezzete sahiptir.

Gemlik Zeytinin diğer bilinen/kullanılan İsimleri :Trilye, Kaplık (gaplık), Kıvırcık ve Kara

Dalından karardıktan sonra toplandığı için doğal siyah olan gemlik zeytini dalından tek tek elle toplanır
Doğal siyahtır, dalında karardıktan sonra toplanır. Hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmaz doğal haliyle soframıza gelir. Gemlik Zeytinleri elle toplanır. Elle toplanması zeytinin diğer toplama yöntemleriyle toplanması esnasında oluşan kayıpları ortadan kaldırır. Toplanan zeytinler bekletilmeden günlük olarak salamura edilir. Küçük çekirdekli olup ince kabuklu ve etlidir. Dayanıklı olup raf ömrü diğer zeytinlere göre uzundur. Gemlik çeşidi siyah sofralık bir özelliğe sahip olmakla beraber yağlık olarak bilinen Ayvalık zeytininden %6 daha fazla yağ ihtiva etmektedir.

Marmara bölgesinin en önemli zeytin çeşidi Gemlik

•Coğrafi yapısı, iklimi, yetiştirme şekli ve daha bir çok etkenle kendine özgü karakteristik özellikleri ve ayrı bir rahiyası vardır. Bu özeliğini Çoğrafi Tescil İşareti alarak kanıtlamıştır.
•Dünyanın en kaliteli zeytinidir.
•Tipi,çeşidi, taklidi değil; aslıdır.
•Ülkemizde yetişen onlarca çeşit zeytinin en ünlüsüdür.
•Doğal siyahtır, dalında kararır ve tamamen siyah olmadıkça hasadı yapılmaz.hiç bir kimyasal katkı maddesi kullanılmadan, doğal haliyle sofranıza gelir.
•Yıl boyunca bitmek tükenmek bilmeyen bir emek ve itina ile yetiştirilir.
•Elle tek tek toplanır.
•Çekirdeği küçüktür, kabuğu incedir, etlidir.
•Son derece lezzetli ve dayanıklıdır.
•Sadece tuz ve su ile salamura edilip, fermante edilir.
•Ambalajında aylarca bozulmadan kalabilir.
•Raf ömrü uzundur.
•Gemlik’te zeytin üretimi yapan ve pazarlayan firmaların tamamı gıda kodeksine uygun üretim yapmaktadır.

 

Kemal Altundağ Yazar Gemlik Zeytin

Kemal Altundağ
Gemlik Haber     : Gemlikhaber.com ( Kurucu )
Zeytin Gelsin       :  Zeytingelsin.com (Kurucu)
Gemlik Zeytini     : Gemlikzeytini.gen.tr (Kurucu)
İletişim  : 0532 744 04 63
İnstagram  : kemalaltundag
Twitter  : Kemalaltundag
Facebook : kemalaltundag

Spread the love
  • Yum

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.