Anasayfa / Zeytin Yetiştiriciliği / Konfi Tipi Zeytin Yapımı
Gemlik konfit zeytin
Gemlik konfiti zeytin

Konfi Tipi Zeytin Yapımı

Konfi tipi zeytin yapımı

gemlik Konfit Zeytin - Konfi Tipi Zeytin YapımıBu yöntemde zeytinler acılıklarını gidermek için birer tonluk tanklara konulur. üzerine %1,5-2 oranında hazırlanan sudkostik çözeltisi verilir. Kostik zeytin etinin 3/4 üne işlediğinde zeytinin istenmeyen acılığı kaybolur ve sudkostik çözeltisi boşaltılır. Kaba su doldurulur, yıkama işlemi 4 kez tekrarlanır ve zeytinler havalandırılırlar.

Bu esnada zeytinlerin rengi siyahlaşır. Bu işlemden sonra ferroglikonat veya ferrolaktak ile zeytinler muameleye bırakılarak kazanılan siyah rengin sabitleşmesi sağlanır.

Zeytinler 1,5 ay kadar 10-12 bomeli tuzlu su içerisinde muhafaza edilerek fermantasyona tabi tutulur.

Bu tip hazırlanan zeytinler düşük tuz ile hazırlanan ambalaj salamurası içerisinde veya pastörize yada sterilizasyon işleminden geçirilir.

Isıl işlemden geçirme imkanı yoksa PH’sı 4,2-4,5 olan ve koruyucu maddeler ilave edilerek hazırlanmış 10 bomelik ambalaj salamuranın içerisinde piyasaya arz edilir.

Tamamı konfit zeytinden oluşan bu ürün grubumuz, restaurantlarda özellikle salata ve pizzalarda çok tüketilir.

Yeşil zeytin çeşitlerimiz istenilen ambalaj ve etiket ile hazırlanabilmektedir. – Bütün yeşil zeytin … Çekirdeksiz Konfit Siyah Zeytin olarak hazırlanabilmektedir.

Uslu Konfit Zeytin siparişini istediğini ambalaj büyüklüğünde ve dilediğiniz dış etiket tasarımıyla sipariş edebilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WhatsApp WhatsApp İletişim