Gemlik zeytin ve zeytinyağı | Gemlikzeytini.gen.tr
  • neden gemlik zeytini

    Neden Gemlik Zeytini ?

    Neden Gemlik Zeytini ?  Çünkü Gemlik Zeytini, bölgesine özgü ve dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bir yapıya ve lezzete sahiptir. Gemlik Zeytinin diğer bilinen/kullanılan İsimleri

  • Zeytin hakkında ilginç bilgiler

    Zeytin hakkında ilginç bilgiler

    1- Zeytin ağaçları yaz, kış yeşildir. Kışın kurumaz ve yaprakları dökülmez.Kış yaklaşırken yaprak dökümüne giren ağaçları hepimiz görmüşüzdür. Ağaçlar bir daha ki bahara kadar yaşama

  • Dünyanın en kaliteli zeytini "Gemlik Zeytini"

    Dünyanın en kaliteli zeytini “Gemlik Zeytini”

    Gemlik Zeytin ve zeytinyağı
    DÜNYANIN EN KALİTELİ ZEYTİNİ “GEMLİK ZEYTİNİ”
    El emeği, göz nuru en kaliteli zeytin Gemlik
    Doğal siyahtır, dalında kararır ve tamamen siyah olmadıkça hasadı yapılmaz
    Coğrafi Tescil İşareti
    Gemlik zeytini Elle tek tek toplanır.
    Çekirdeği küçüktür, kabuğu incedir, etlidir.
    Raf ömrü uzundur.

  • Gemlik Zeytini neden boyanmaz

    Gemlik Zeytini neden boyanmaz?

    Gemlik Zeytini neden boyanmaz ? Gemlik zeytin sofralık zeytin olduğu için narindir fazla zorbaya gelemez yani toplanırken bile Aydın yöresi zeytinler çubukla toplanırken gemlik zeytini teker

  • Boyanmış bir zeytini nasıl anlarız?

    Boyanmış bir zeytini nasıl anlarız?

    Boyanmış bir zeytini nasıl anlarız? Zeytin ele alındığında narin bir yapıda etine dolgun ve tane yapısında zedelenme olmaması gerekir. Zeytin sıkıldığında parmakta mor yada mavimsi

  • zeytin türleri

    Zeytinin Türleri

    ZEYTİN TÜRLERİ Yeşil Zeytin: Sonbahar aylarında yeşil taneler renk atmaya başladığında toplanırlar. emizlenip boylarına göre ayrıldıktan sonra büyük havuzlarda acılığı gitsin diye sudkostik eriyiği ile yıkanır.

  • Zeytin Nedir ?

    Zeytin Nedir?

    zeytingillerden, anayurdu Akdeniz çevresi olan, boyu on beş metreyi bulabilen, yaprak dökmeyen, yaprakları küçük, gümüşrenginde karşılıklı dizilişli olan, açık yeşil ve salkım durumunda çiçek açan,

  • Gemlik'te Zeytin Ekonomisi ve rekolte

    Gemlik’te Zeytin Ekonomisi

    Gemlik’te Zeytin Ekonomisi zeytinin Gemlikteki durumu   EKONOMİK DURUM   Tarım ve Hayvancılık:  İlçede tarım denilince Zeytincilik başta gelmektedir. Dünyanın en kaliteli zeytini Gemlik’te üretilmektedir.

Gemlik Zeytini Hakkında Herşey

Yeşil Zeytin hakkında

Yeşil Zeytin hakkında

Zeytin, içinde tuz barındırdığı için ömrü kısa besinler arasındadır. Bu nedenle daha kısa sürede tüketilmek amacıyla azar azar alınmalıdır. Yeşil Zeytin Nasıl Saklanmalıdır? Yeşil zeytin kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Her gün kahvaltı masasında yerini bulunduğu için alırken bir haftalık tercih etmenizde yarar vardır. Aylık ya da uzun sürelik aldığınızda bozulma ve çürüme ihtimali daha kuvvetlidir. Yeşil

neden gemlik zeytini

Neden Gemlik Zeytini ?

Neden Gemlik Zeytini ?  Çünkü Gemlik Zeytini, bölgesine özgü ve dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bir yapıya ve lezzete sahiptir. Gemlik Zeytinin diğer bilinen/kullanılan İsimleri :Trilye, Kaplık (gaplık), Kıvırcık ve Kara Dalından karardıktan sonra toplandığı için doğal siyah olan gemlik zeytini dalından tek tek elle toplanırDoğal siyahtır, dalında karardıktan sonra toplanır. Hiçbir kimyasal işleme tabi

zeytinyağı ingilizce fransızca ispanyolca italyanca

Zeytinyağı çeşitlerinin yabancı dillerdeki karşılıkları

ZEYTİNYAĞI ÇEŞİTLERİNİN TÜRKÇE VE YABANCI DİLLERDEKİ KARŞILIKLARI : TÜRKÇE FRANSIZCA İNGİLİZCE İTALYANCA İSPANYOLCA Naturel Sızma Zeytinyağı Huile d’olive vierge extra Extra virgin olive oil Olio d’oliva  vergine extra Aceite de Oliva virgen extra Naturel Birinci Zeytinyağı Huile d’olive vierge Virgin olive oil Olio d’oliva vergine Aceite de oliva virgen Naturel İkinci Zeytinyağı Huile d’olive vierge courante

Zeytinyağı yapımı

Zeytinyağı yapımı

Zeytinyağı yapımı  : nasıl yapılır,  üretim aşamaları nelerdir ? İyi kaliteli zeytinyağı üretimi, zeytinin yetiştirilmesi, hasadı ve yağın elde edilmesi gibi işleme kademelerinde tekniğin öngördüğü şartlara tam olarak uymakla mümkündür. Bir tarım ürünü ne kadar iyi değerlendirilirse, üretimi o oranda artar. Diğer bitkisel yağlara oranla daha yüksek bir değer taşıyan zeytinyağı, üstün organoleptik, fiziksel ve

Zeytinyağı ve beslenme

Zeytinyağı ve Beslenme

ZEYTİNYAĞI VE BESLENME Akdeniz tipi beslenmenin önemli bir parçası olan zeytinyağını özel kılan yapısında bulunan bulunan tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşenlerdir. Tekli doymamış yağ asiti içeriği yüksek olan yağlar, sağlıklı beslenme için en çok tercih edilen yağlardır, çünkü bir yandan kötü kolesterolü (LDL) düşürürken diğer yandan da iyi (HDL) kolesterolü yükseltirler.

Zeytin hakkında ilginç bilgiler

Zeytin hakkında ilginç bilgiler

1- Zeytin ağaçları yaz, kış yeşildir. Kışın kurumaz ve yaprakları dökülmez.Kış yaklaşırken yaprak dökümüne giren ağaçları hepimiz görmüşüzdür. Ağaçlar bir daha ki bahara kadar yaşama yavaş yavaş veda eder. Ama zeytin ağaçları kışında yemyeşildir. Zeytin yetişen bölgelerde yaşayanlar ya da kışın bu bölgelere gidenler iç ferahlatıcı bir manzara ile sürekli iç içedir. Zeytin ağacı kışın

zetinyağı çeşitleri

Zeytinyağı Çeşitleri

Tarım ve köy işleri Bakanlığının 7 Agutos 2010 tarihli Türk Gıda kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliğine göre zeytinyağı çeşitleri aşağıdaki gibidir:Zeytinyağı Çeşitleri a) Ham pirina yağı: Pirinanın çözücülerle ekstraksiyonu veya diğer fiziksel işlemler sonucu elde edilen, reesterifikasyon işleminden geçmemiş, diğer yağlar ve karışımları ile karıştırılmamış, doğrudan tüketime uygun olmayan, rafinasyon veya teknik amaçlı kullanıma

Zeytin ve Sağlık

Zeytin ve Sağlık

Zeytin ve Sağlık : Kuran’da adı geçen zeytinin sağlığa faydaları say say bitmez. Son yıllarda yapılan araştırmalar, zeytinin yalnızca lezzetli bir besin değil, bunun yanında önemli bir sağlık kaynağı olduğunu da ortaya koymuştur. Zeytin ve SağlıkHarvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’ndan Frank Sacks: Zeytinyağı açısından zengin bir diyet, aşırı şişmanlığı kontrol altına almada ve tedavi etmede düşük yağlı

Sağlık İksiri Zeytin ve Zeytinyağı

Sağlık İksiri Zeytin ve Zeytinyağı

Sağlık İksiri Zeytin ve Zeytinyağı :   Türkiye’nin üretiminde dünya dördüncüsü olduğu Zeytin ve zeytinyağının tüm dertlere deva olduğu anlaşıldı. Yaşlanmayı geciktirici unsurundan çocuk gelişimine kadar birçok konuda sağlığa faydalı olan Zeytinin kalp ve damar sağlığına ve kansere iyi geldiği bildirildi.  Sahip olduğu besin değeriyle insan sağlığını koruyan bir mucize olarak değerlendiren zeytin, sofralardaki daimi yerini koruyarak insan

Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağını nasıl saklamalı ?

Zeytinyağını nasıl saklamalı : Isı ve ışık zeytinyağının düşmanlarıdır.  Zeytinyağı farklı kokulardan da çok çabuk etkilenip bozulabilir. Zeytinyağı ışık almayan, serin ve kokusuz bir ortamda cam, seramik veya teneke kutularda saklanabilir. Uygun koşullarda 5 yıl saklanabilse de en iyisi 2 yılda tüketilmesidir. Zeytinyağı Nasıl Saklanır? Işık, sıcaklık, hava ve zaman gibi etmenlerden zeytinyağı etkilenmektedir. Zeytinyağını

Zeytinyağı Nedir

Zeytinyağı Nedir

Zeytinyağı nedir  :  zeytin tanelerinden çıkarılan, besin değeri yüksek, bitkisel sıvı yağ. Zeytinyağı, sadece zeytin ağacı (Olea europaea sativa Hoffm. et Link) meyvelerinden elde edilen, hiçbir kimyasal işlem görmeden doğal hali ile tüketilebilen, oda sıcaklığında sıvı olan bir yağdır. Zeytinden elde edilen en önemli ürün olan zeytinyağı, dünyada yılda 1,6-2,6 milyon ton civarında üretilmekte ve

neden zeytinyağı sabunu

Neden Zeytinyağı sabunu

Neden Zeytinyağı sabunu ; Çünkü Zeytinyağı Sabunu Sadece Zeytinyağından elde edilir doğaldır.  Saf en iyi hakiki zeytinyağı sabunu sağlığımızı korur, güzellik katar. Zeytinyağı Sabunu Doğaldır Zeytinyağı sabunu geleneksel kullanımının yanısıra, doğallığa önem veren herkesin tercih ettiği bir üründür. Bitkisel yağ olan zeytinyağı E, A, D, K vitaminlerini içerir. Zeytinyağı Sabunu Sağlığımızı Korur Zeytinyağı sabunu, genel

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler

Zeytinyağına Dair Pratik Öneriler Pratik Öneriler: Bir ziyafet öncesi ve sonrası birer kaşık zeytinyağı içebilirsniz. Zeytinyağı mide zarını örtüpalkolün işlemesini önleyeceği gibi, karışık içkilerin yol açtığı sarhoşluğu bir ölçüde azaltır. Safra salgısını arttırarak hazmı kolaylaştırır… Yüksek tansiyon için: 15-20 kadar taze yada kuru zeytin yaprağını 300 gr. suda 15 dakika kaynatın. Süzgeçten geçirip suyunu alın.

kolon sızması , sahte sızma zeytinyağı

Kolon Sızması (Sahte Sızma) zeytinyağı Nedir ?

kolon sızması , diğer adıyla sahte sızma zeytinyağı nedir. Yemeklik olarak değerlendirilemeyen asidi yüksek, kötü koku ve görüntüye sahip rafinelik yağlar,  son derece gelişmiş rafinerilerde yüksek basınç altında ısıl işleme tabi tutuluyor ve asidi düşürülüyor.  Bu şekilde üretilen ve “Sızma Zeytinyağı” olarak piyasaya sunulan yağlara “Kolon Sızması” deniliyor. Sızma zeytinyağı hiçbir ısıl işlem görmeden üretilen

Soğuk sıkım zeytinyağı nedir, Diğerlerinden ne farkı vardır?

Soğuk sıkım zeytinyağı nedir, Diğerlerinden ne farkı vardır?

Soğuk sıkım diğer adıyla soğuk sıkma yöntemi, zeytinyağı üretimi sırasında suyun ısısı ile ilgili bir konudur. Bir zeytinyağının soğuk sıkma sınıfına girebilmesi için üretim esnasında kullanılan suyun sıcaklığının en fazla 25 derece olması gerekmektedir.  Yüksek ısı zeytinyağının besin değerlerini ve hoş kokulu yapısını olumsuz etkilediğinden, düşük su sıcaklığında elde edilen zeytinyağlarının aromatik bileşenleri ve besin

Taş Baskı Zeytinyağı - Gemlik

Taş baskı zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır?

Taş Baskı zeytinyağı eski usul doğal yöntemlerle değirmenlerde ezilerek saf haliyle sofralarınıza gelir.

Taş Baskı Zeytinyağı zeytinin, taş değirmenlerde ezilerek çıkartılan saf zeytinyağıdır. 
Taş baskı zeytinyağı, uzun ve zahmetli bir süreç sonrasında üretilir. 
Torbalardan taş baskı zeytinyağı yavaş yavaş sızarak
Taş baskı geleneksel yöntemdir. 
Taş baskı zeytinyağ  üretimi yapan imalathaneler günümüzde çok azalmıştır. 

Dünyanın en kaliteli zeytini "Gemlik Zeytini"

Dünyanın en kaliteli zeytini “Gemlik Zeytini”

Gemlik Zeytin ve zeytinyağı
DÜNYANIN EN KALİTELİ ZEYTİNİ “GEMLİK ZEYTİNİ”
El emeği, göz nuru en kaliteli zeytin Gemlik
Doğal siyahtır, dalında kararır ve tamamen siyah olmadıkça hasadı yapılmaz
Coğrafi Tescil İşareti
Gemlik zeytini Elle tek tek toplanır.
Çekirdeği küçüktür, kabuğu incedir, etlidir.
Raf ömrü uzundur.

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur?

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur?

Riviera zeytinyağı nedir, Neden fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur? Rafine edilmiş zeytinyağı ile natürel yemeklik zeytinyağının karışımından oluşur.  Piyasada satılan zeytinyağı çeşitleri arasında fiyatı en düşük olandır.  Bunun sebebi ise bu karışımdır.  Riviera zeytinyağı, zeytinyağı kullanmak isteyen fakat diğer sıvı yağlara alışkın olduğu için sızma zeytinyağını kokulu bulan tüketiciler için hazırlanmıştır. Riviera Zeytinyağı Nedir ? Zeytinler

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim ? saklamalıyım ?

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim / Saklamalıyım ?

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim ? Bu konuda en fazla özen göstermemiz gereken husus, zeytinyağının direk güneş ışığı ile temas etmemesini sağlamaktır.  Eğer bunu sağlayamazsanız, zeytinyağınız çok kısa bir süre içerisinde hiç şüphe yoktur ki bozulacaktır. “Nuovo Olio, Vino Vecchio” yani, “Zeytinyağını gençken, şarabı yaşlıyken tüketmek en iyisidir.” ZEYTİNYAĞI NASIL SAKLANIR? Işık, sıcaklık, hava ve zaman

Zeytinyağının çok düşük asitli olması yağın lezzetinin mi bir göstergesidir ?

Zeytinyağının düşük asitli olması Lezzetinin bir göstergesi mi ?

Zeytinyağının çok düşük asitli olması yağın lezzetinin mi bir göstergesidir ? Zeytinyağı asit oranı zeytinin kalitesini belirleyen en önemli faktörlerin başında gelir. Ancak Damak tadı her şeyden önemlidir. en iyi saf kaliteli natürel doğal zeytin yağı için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki lezzet kişiden kişi ye göre farklılıklar gösteren göreceli bir konudur.

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler nelerdir?

Zeytinyağının lezzetini etkileyen faktörler nelerdir İklim, zeytinağacının yetiştiği bölge, zeytinin toplandıktan sonra sıkılana kadar bekletilmesi, zeytinin erken veya geç toplanması, zeytinin her yıl renk , koku ve tat açısından değişiklik göstermesi, zeytinin sıkımında kullanılan  yöntemler zeytinyağının tat açısından farklılık göstermesine neden olur.  Farklı bölgelerin farklı asit oranındaki yağları farklı tatlara sahiptir. İyi bir naturel zeytinyağı zeytin

edremit zeytini

Edremit Zeytini

Edremit Zeytini Edremit zeytin diğer adıyla ayvalık zeytini  Edremit Yağlık Zeytin : en iyi kalitede zeytinyağı bu çeşitten elde edilir. Yağ oranı yüksek olup % 22.7’dir. Bir kilogramında 300 zeytin tanesi bulunur Son yıllarda meyve eti renginin pembeye döndüğü dönemde Pembe Çizme Zeytin tipinde değerlendirilir,siyah olum döneminde hasat edilerek siyah sofralık olarak Sele tipinde değerlendirilir.

sızma zeytinyağı nasıl yapılır

Sızma zeytinyağı nasıl yapılır

Sızma zeytinyağı nasıl yapılır Zeytin ülkesiyiz. Ama halkımız zeytinyağını az tanıyor. Çok kişi zeytinyağı konusunda bilgi sahibi değil. Bu bayram günü sayın okuyucularıma, bir zeytinyağı tüketicisi olarak, bu konuda öğrendiklerimi aktaracağım. Neyin ne olduğunu anlatayım da, halkımız zeytinyağı satın alırken seçimini bilerek yapabilsin. İnsanlar yaklaşık olarak 5.000 yıldan beri zeytinyağı üretiyorlar. Zeytinyağı üretiminde birinci İspanya, ikinci İtalya,

zeytin çiçeği kolonyası

Zeytin Çiçeği kolonyası nedir

Zeytin Çiçeği Kolonyası Zeytin ağacı ve çiçeğinin iç açıcı, otantik ve uyarıcı etkilerinden esinlenerek hazırlanan ferahlatıcı, kalıcı, yüksek nitelikli bir kolonyadır. Zeytin ağacının   ölümsüz ve zamana meydan okuyan dik duruşunu, onun sağlık iksiri özelliğini verir. Temizliği ve berraklığı anımsatan Özel Kokusuyla yaşamınızın her anını tazeler. İçeriğindeki zeytin çiçeği özü sayesinde mantar ve egzama tedavisinde kullanılmakla birlikte

zeytinyağlı sabun yapımı

Zeytin Yağlı Sabun Yapımı

Zeytin Yağlı Sabun Yapımı 1) Yağ ısıtıldı 45 C dereceye soğutuldu. Kül suyu ısıtıldı oda sıcaklığına soğutuldu. Bu iki örnek belirtilen sıcaklıklarda kül suyunun yavaş yavaş verilmesi suretiyle birbirine karıştırıldı. Bu işlem sırasında küçük değişimler haricinde herhangi bir tepkime gözlenmedi. İşlem sırasında sürekli ph kontrolü yapıldı. Ph ölçümlerinden yararlanılarak asitlik düştüğünde baz(kül suyu) yükseldiğinde asit(kaynatılıp

zeytinyağı ve sağlık

ZeytinYağı ve Sağlık

Zeytinyağının ne kadar zamandır üretilmekte olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur. Ancak yağ sıkma teknolojisinin yaklaşık 3.000 yıldır kullanıldığı bilinmektedir. İzmir, Urla’da bulunan bir zeytinyağı işliği, tam 2.600 yaşındadır! Zeytinyağının sağlık, gençlik ve güç kaynağı olduğu inancı tarih boyunca yaygındı. Eski Mısır, Yunan ve Roma’ da, değişik çiçek ve otlarla zeytinyağı karıştırılarak çeşitli ilaçlar ve

Gemlik Zeytini neden boyanmaz

Gemlik Zeytini neden boyanmaz?

Gemlik Zeytini neden boyanmaz ? Gemlik zeytin sofralık zeytin olduğu için narindir fazla zorbaya gelemez yani toplanırken bile Aydın yöresi zeytinler çubukla toplanırken gemlik zeytini teker teker dalından toplanır.  Bunun için Gemlik zeytinine kostik uygulanmaz uygulanırsa zeytinin yapısına zarar verme ihtimali büyüktür.  Bu yüzden Gemlik zeytini boyanmaz. Gemlik zeytininin rengi doğal olarak siyah ve kahverengi tonlarında

Sofralık siyah zeytin üretimi gemlik

Sofralık Siyah Zeytin Üretimi nasıl yapılır

Sofralık Siyah Zeytin Üretimi Bir gıda maddesi olarak beslenme yönünden büyük bir önem taşıyan zeytin (Olea europea l.) tarihin ilk çağlarından beri kültürünün yapıldığı kayıtlarla saptanan ilk meyve türlerinden biridir. Kutsal bir ağaç olan, kurak ve fakir topraklarda bile az suyla yaşamını sürdüren, kendi haline bırakıldığında kuvvetli kökleri ve dayanıklı gövdesiyle tüm güçlükleri yenebilen zeytin,

Siyah zeytinde görülen bozulmalar

Siyah Zeytinlerde Görülen Bozulmalar

SİYAH ZEYTİNLERDE GÖRÜLEN BOZULMALAR 1. Zar oluşumu: Siyah zeytin fermantasyon tanklarının, özellikle üstü açık beton tankların yüzeyinde sıcak havalarda üreticinin “kefeke” olarak adlandırdığı bir zar oluşmaktadır. Bu zarda pek çok maya, küf ve bakteri bulunmaktadır. Zarda bulunan bu karışık mikroorganizmanın her evrede hakim olanı değişmekte, buna paralel olarak zarın renk, şekil ve kalınlığı da değişmektedir.