neden gemlik zeytini

Neden Gemlik Zeytini ?

Neden Gemlik Zeytini ?  Çünkü Gemlik Zeytini, bölgesine özgü ve dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bir yapıya ve lezzete sahiptir. Gemlik Zeytinin diğer bilinen/kullanılan İsimleri :Trilye, Kaplık (gaplık), Kıvırcık ve Kara Dalından karardıktan sonra toplandığı için doğal siyah olan gemlik zeytini dalından tek tek elle toplanırDoğal siyahtır, dalında karardıktan sonra toplanır. Hiçbir kimyasal işleme tabi

Zeytin hakkında ilginç bilgiler

Zeytin hakkında ilginç bilgiler

1- Zeytin ağaçları yaz, kış yeşildir. Kışın kurumaz ve yaprakları dökülmez.Kış yaklaşırken yaprak dökümüne giren ağaçları hepimiz görmüşüzdür. Ağaçlar bir daha ki bahara kadar yaşama yavaş yavaş veda eder. Ama zeytin ağaçları kışında yemyeşildir. Zeytin yetişen bölgelerde yaşayanlar ya da kışın bu bölgelere gidenler iç ferahlatıcı bir manzara ile sürekli iç içedir. Zeytin ağacı kışın

Dünyanın en kaliteli zeytini "Gemlik Zeytini"

Dünyanın en kaliteli zeytini “Gemlik Zeytini”

Gemlik Zeytin ve zeytinyağı
DÜNYANIN EN KALİTELİ ZEYTİNİ “GEMLİK ZEYTİNİ”
El emeği, göz nuru en kaliteli zeytin Gemlik
Doğal siyahtır, dalında kararır ve tamamen siyah olmadıkça hasadı yapılmaz
Coğrafi Tescil İşareti
Gemlik zeytini Elle tek tek toplanır.
Çekirdeği küçüktür, kabuğu incedir, etlidir.
Raf ömrü uzundur.

Gemlik Zeytini neden boyanmaz

Gemlik Zeytini neden boyanmaz?

Gemlik Zeytini neden boyanmaz ? Gemlik zeytin sofralık zeytin olduğu için narindir fazla zorbaya gelemez yani toplanırken bile Aydın yöresi zeytinler çubukla toplanırken gemlik zeytini teker teker dalından toplanır.  Bunun için Gemlik zeytinine kostik uygulanmaz uygulanırsa zeytinin yapısına zarar verme ihtimali büyüktür.  Bu yüzden Gemlik zeytini boyanmaz. Gemlik zeytininin rengi doğal olarak siyah ve kahverengi tonlarında

Boyanmış bir zeytini nasıl anlarız?

Boyanmış bir zeytini nasıl anlarız?

Boyanmış bir zeytini nasıl anlarız? Zeytin ele alındığında narin bir yapıda etine dolgun ve tane yapısında zedelenme olmaması gerekir. Zeytin sıkıldığında parmakta mor yada mavimsi bir renk bırakmaması gerekir. Zeytin çekirdeği çok aşırı siyah olmaması gerekir. Yendiğinde boğazda ekşimsi bir tat bırakmaması gerekir. Zeytinin rengi çok aşırı siyah olmamalıdır. Bunlardan elde boya bırakmasına bakılarak kolay

zeytin türleri

Zeytinin Türleri

ZEYTİN TÜRLERİ Yeşil Zeytin: Sonbahar aylarında yeşil taneler renk atmaya başladığında toplanırlar. emizlenip boylarına göre ayrıldıktan sonra büyük havuzlarda acılığı gitsin diye sudkostik eriyiği ile yıkanır. Ardından havuzdaki zeytinler temiz su ile 3-4 defa yıkanır ve fıçılara doldurularak üzerlerine dökülen tuzlu salamura suyu ile 2-2,5 ay bekletilirler.Siyah Zeytin: Dünyada en çok Türkiye ve Yunanistan’dan çıkar. İki türlü

Zeytin Nedir ?

Zeytin Nedir?

zeytingillerden, anayurdu Akdeniz çevresi olan, boyu on beş metreyi bulabilen, yaprak dökmeyen, yaprakları küçük, gümüşrenginde karşılıklı dizilişli olan, açık yeşil ve salkım durumunda çiçek açan, meyvesi için yetiştirilen, çok uzun ömürlü bir ağaç. bu ağacın önceleri yeşil, sonradan olgunlaşarak kararan, yenilen ve yağı çıkarılan, tek çekirdekli meyvesi. Zeytin ağacı (Olea europaea), zeytingiller(Oleaceae) familyasından; meyvesi yenen,

Gemlik'te Zeytin Ekonomisi ve rekolte

Gemlik’te Zeytin Ekonomisi

Gemlik’te Zeytin Ekonomisi zeytinin Gemlikteki durumu   EKONOMİK DURUM   Tarım ve Hayvancılık:  İlçede tarım denilince Zeytincilik başta gelmektedir. Dünyanın en kaliteli zeytini Gemlik’te üretilmektedir. Türkiye standartlarında Gemlik tipi zeytin olarak geçmektedir. Bölgede; ARAZİ ALANI (Hektar) Tarım Alanı: 12.842 Orman ve Fundalık: 21.532 Çayır-Mera: 511 Tarım Dışı Alan: 6.468 Su Yüzeyleri: 0 Meskun Araziler: 0